Home Reportazh Niveli i ujit në Liqenin e Ohrit rritet, por ende shumë nën...

Niveli i ujit në Liqenin e Ohrit rritet, por ende shumë nën mesataren

Niveli i ujit në Liqenin e Ohrit shënon rrutje, falë motit me reshje shiu, por ende është shumë nën mesataren për këtë periudhë të vitit.

Niveli i ujit sot është 693.40 metra mbi nivelin e detit, që është 25 centimetra nën mesataren për muajin maj.

 Temperatura e ujit është 12.5 gradë Celsius, nën mesataren prej 15 gradë.

 Lëvizjet e shpeshta të nivelit të ujit të liqenit në mënyrë të pafavorshme reflektohen në botën e gjallë, më të theksuara pikërisht në pjesën litorale të liqenit gjegjësisht në brezin bregdetar, ku është më e madhe  popullsia  e florës dhe faunës së eko-sistemit. Zhurnal

Previous articleDëshmitari i katërt në gjyqin ndaj Thaçit dhe të tjerëve po dëgjohet në seancë të mbyllur
Next articleHalle Bailey shkëlqen në fustanin e Valdrin Sahitit