Home Aktuale SHBA-ja feston 247-vjetorin e Pavarësisë, Kosova e uron

SHBA-ja feston 247-vjetorin e Pavarësisë, Kosova e uron

Shtetet e Bashkuara të Amerikës festojnë sot Ditën e Pavarësisë. 4 Korriku shënon 247-vjetorin e shpalljes së pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Deklarata e Pavarësisë është një dokument ku 13 kolonitë e Mbretërisë së Bashkuar nga Amerika e Veriut shpallën pavarësinë nga Mbretëria e Bashkuar.

Dokumenti i Pavarësisë u ratifikua më 4 korrik 1776. Kushtetuta amerikane, e nënshkruar në vitin 1787 përshkruan bazën dhe strukturën e qeverisë të Shteteve të Bashkuara, e cila është e ndarë në tri degë, ato ekzekutive, legjislative dhe juridike, pra Presidenti, Kongresi dhe Gjykata e Lartë.

Dita e Pavarësisë në SHBA festohet me parada madhështore, festime familjare dhe mbyllet me hedhjen e fishekzjarrëve.

Previous articleShkrimtari shqiptar ‘shpërthen’ kundër Vuçiqit: Të dërgosh djalin aty ku ke vrarë mbi 1 mijë fëmijë je provokator dhe psikopat!
Next articleAndi Bushati: Ja kush e solli Bill Clinton në Tiranë!